Insändare

Låt arbetslösa dra upp ogräset

Det skrivs så ofta och så mycket om de misskötta områdena inom Trelleborgs kommun, men vad gör vi gemene man för insatser för att förbättra situationen i dessa spartider.
Insändare • Publicerad 6 augusti 2009
Foto: 

Håller med om att det ser alldeles förskräckligt ut med tistlar, nässlor, kirshkål och övrigt ogräs som till sist tar överhand på planteringar, gångstigar och inte minst lekparker där små barn med bara ben vistas. Nässlorna är i ansiktshöjd för de små.

Men, jag förstår inte de politiker som anser att man gör olaga intrång på kommunens mark då man försöker rensa, klippa och hålla miljön i sitt eget närområde fritt från ogräs, järnskrot och sönderslaget glas.

Är det fel att så och plantera blommor och grönt då kommunen inte har resurser till sitt förfogande. Parkavdelningen har lovat mig att jag ska få några tulpanlökar som kan pryda en liten bit av en gångstig i Smygehamn. Däremot får jag själv plantera dem och hålla fritt från ogräs.

Vi kan alla dra vårt lilla strå till stacken och därigenom försköna vår MODER JORD, miljönämndens lagar och regler som finns på papper hjälper inte om inte varje enskild individ ser till att medverka till en bättre och vackrare miljö.

Sedan undrar jag om Trelleborg är helt fritt från arbetslösa? Varför inte sätta de arbetssökande i sysselsättning. Vi pensionärer har väl alltid fått göra rätt för oss utan varken a-kassor eller socialbidrag.

Då du passerar ett ogräs och det stör dig – DRA UPP DET!

Fortsatt trevlig ogräsfri sommar.

Nilla Andersson
Leila Virtanen, Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.