Annons
Insändare

Läs på mer innan munnen och pennan talar

Svar till Lars Hemzelius (SÖS) (den 23 oktober).
Insändare • Publicerad 30 oktober 2013
Kunderna skall inte se politiker och myndigheter som fiender. 
TEFAB är till för trelleborgarna och inget annat, skriver 


Jan-Erik Larsson (kd)
, ordförande i TEFAB.
Kunderna skall inte se politiker och myndigheter som fiender. 
TEFAB är till för trelleborgarna och inget annat, skriver 


Jan-Erik Larsson (kd)
, ordförande i TEFAB.Foto: Foto: Hasse Holmberg / SCANPIXDet första felet Lars Hemzelius gör är att genom sina inlägg anklaga de politiska ansvariga. När nämnde han de politiska ansvariga i sitt första inlägg? I styrelsen sitter företrädare för alliansen, S och SD. 
Vårt uppdrag är att hålla elpriserna till lägsta möjliga kostnad för våra kunder. Detta står i vårt uppdrag i ägardirektivet.


Tittar man på de olika bolagens tillsvidarepris så ligger de på ungefär samma nivå. Att sedan Hemzelius hänvisar till Skellefteå kraft (som omsätter 4,6 miljarder kronor om året) vad jag förstår så är det endast de som sänkt priset, men till vad? Jo, ett elavtal som är baserat på ett kvadratmeterpris, detta gäller ett år. Vad händer sen? Det är det ingen som vet. Det är kanske så att man vill skaffa fler kunder, som i förlängningen inte vet sitt framtida elpris.

Annons


Tycker nog att Lars Hemzelius som kallar sig "ditt skyddsombud i politiken" borde läsa på lite mer innan munnen och pennan talar. Man kan undra vem han är skyddsombud för? Vad jag vet har han inte varit i kontakt med vare sig mig eller någon på TEFAB:s kontor om varför det är som det är.Lars Hemzelius frågar sig; "varför ska ungdomar och äldre i hyresrätt betala femtio öre mer per kilowattimme jämfört med det genomsnittliga rörliga priset?" Det är helt rätt men vi kan och skall inte gå in och bestämma över vad folk vill ha, men inom SÖS anser man tydligen det är helt rätt.


Det är inte de övriga partiernas uppfattning i TEFAB:s styrelse eller ägarnas.Vi har en fri marknad som avreglerades 1996 där kunden själva skall bestämma vilken elleverantör han vill ha. Vi har som VD Göran Persson i tidigare insändare skrivit gett alla tillsvidarekunder erbjudande att teckna avtal till ett lägre pris. Trots detta och möjligheter att gå in på nätet och jämföra priser, så väljer en del att ha kvar tillsvidarepriset. Kan informera Lars Hemzelius att tillsvidarepriserna diskuteras på de flesta styrelsemötena.Vi vill inte sjunka dels som politiker och styrelseledamöter så lågt, som när någon enskild politiker inte är insatt i bolagets verksamhet skriver insändare om. Läs på först och tala sedan.


Kunderna skall inte se politiker och myndigheter som fiender. 
TEFAB är till för trelleborgarna och inget annat.

Nilla OlssonJan-Erik Larsson (kd)
, ordförande i TEFAB
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons