Annons
Insändare

Lång väntetid för specialtandvård

Jag har fått problem med en tand som är öm och gör ont när jag äter.
Insändare • Publicerad 16 januari 2014
Skribenten har reagerat på de långa kötiderna till specialisttandvården.
Skribenten har reagerat på de långa kötiderna till specialisttandvården.Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT

Fick en snabb tid på Folktandvården. Min tandläkare undersökte och röntgade tanden. Jag hade en inflammation under en rotfylld tand, som också har en tandkrona. Detta betydde att de inte kunde laga den på vanligt sätt. Tandläkaren skulle fixa en remiss till Specialkliniken för Endodonti i Malmö.

Efter någon vecka fick jag ett brev från kliniken i Malmö att de mottagit remissen från Folktandvården i Trelleborg och att kötiden för behandling av min tand är 14 (fjorton) månader. Jag blev förvånad över den långa kötiden, så jag ringde till kliniken i Malmö och frågade om de var riktigt att en 76 år gammal man skall behöva vänta i 14 månader för behandling av en inflammerad och ömmande tand. De svarade att kötiden är för närvarade 14 månader. Jag frågade då var jag kunde ringa och klaga. Då fick jag rådet att jag skulle kontakta mina regionpolitiker, för de var de som har dragit ner på resurserna för specialist tandvården.

Annons

Eftersom jag inte känner någon regionpolitiker, så vill jag nu göra detta allmänna upprop till någon politiker som vill hjälpa mig med en kortare behandlings tid.

Det finns kanske någon privattandläkare som har denna specialistkompetens som skulle kunna behandla min inflammerade tand?

Emotser tacksamt Era svar.

Nilla Olsson
Ove Larsson Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons