Insändare

Lång väntan på vård…

Min bästa vän, som jag bott tillsammans med i 28 år, blev svårt sjuk med läkarvård, resor, 60 behandlingar, sjukhusvistelser med mera som följd.
Insändare • Publicerad 20 februari 2009
Skribenten behövde hjälp för att vårda en anhörig, men personalen kunde inte ens bädda en säng. ArkivBild: Scanpix
Skribenten behövde hjälp för att vårda en anhörig, men personalen kunde inte ens bädda en säng. ArkivBild: ScanpixFoto: 

Då fick vissa saker prioriteras och det var givetvis den som var sjuk som fick gå i första hand. Andra saker halkade efter och detta ville vi ha hjälp med.

Men ännu, efter 1,5 år har inget hänt. Jo, förresten, hon fick en sänglyft och en hävert. Skulle även ha hjälp med hygienen och bäddningen, men två av fem kunde bädda en säng, de andra rörde inte underlakanet, som låg i en bula.

Jag fick själv göra om det, hjälpen med hygienen gjorde jag själv, för den sjuka ville lägga sig tidigare än vårdpersonalen kom.

Den sjuka hann komma hem fem dagar, åka tillbaka samt avlida, men vi har fortfarande inte fått den städning som man talat så bra om.

Jag har ringt kommunens telefon sju-tio gånger, men det är alltid en telefonsvarare. Jag har talat in namn och telefonnummer, svararen lovar att de ska ringa upp, men ingen har hört av sig på 1,5 månad. Men det ska väl planeras det också.

Nej, jag känner mig som den lilla flickan, statyn, i lasarettets foajé, som sitter och väntar. Frågan är bara hur länge?

Jag vårdar även min mor, 85 år, som bröt lårbenshalsen och är rullstolsbunden.

Sluta med vårdplaneringen, den fungerar inte i praktiken, bara i teoriböckerna.

Vänlig men besviken

Birgitta Mattisson
Birgitta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.