Annons
Insändare

Lång väntan på nytt kort

Mitt Ica-kort blev utslitet och behövde ersättas. Eftersom jag hade en större summa insatt på det trodde jag att det snart var ordnat, men icke sa Nicke. För att få ett nytt kort var jag tvungen att uppge ett lösenord som jag inte hade.
Insändare • Publicerad 25 april 2013

Kontakten på Ica-banken sa att han skulle skicka ett med posten så skulle jag ringa tillbaka och då skulle han skicka ett nytt kort. Detta var på tisdagen efter påsk och jag trodde att det skulle komma på någon dag, men det dröjde till den 4 april.

När jag ringde tillbaka fick jag veta att jag överhuvudtaget inte fick använda det utslitna kortet eftersom det stod i min mans namn. Jag måste ha ett eget kort med egen kod. Detta trots att vi använt det gamla kortet gemensamt i många år (sedan det infördes), därav att det slitits, men det har alltid fungerat.

Annons

Den 5 april gick jag glad i hågen med mitt nya ersättningskort för att handla men blev stoppad då jag inte hade en ny kod. Denna skulle komma efter några dagar.

För att få ett nytt kort måste man alltså få tre försändelser på snigelpost. Via mejl gick det inte eftersom det inte var säkert!

Jag har nu fått betala med kontanter i två veckor, mina matpengar finns på kortet. Min vanliga bank skickar nytt kort när det behövs, det tar två dagar och allt är klart när det kommer.

Jag ger upp och slutar att handla på Ica, trots trevlig personal. Detta trassel är mer än jag vill ha. Tack för mig Ica.

Kerstin och Jan

Svar direkt:

Tack för din fråga, vi beklagar att den här processen tagit tid och vi har förståelse för att du känner frustration över det. Vår ambition är att hela tiden utveckla och förbättra de här processerna så att du som Ica-kund kan dra nytta av Ica-kortets alla förmåner och rabatter. Så vitt vi kan förstå stod kortet i din mans namn och eftersom kortet är en värdehandling med insatta medel är det också förenat med krav på att det brukas av den som står på kortet. Av rena säkerhetsskäl skickas kod och kort ut i separata försändelser, vilket gör att det kan ta några dagar extra. Om situationen inte löst sig vid det här laget, det vill säga att du fortfarande inte har fått en tillhörande kod till ditt kort rekommenderar vi att du beställer via personlig service eller självbetjäning alternativt via Mina sidor på.

Ica Banken kundcenter

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons