Annons
Insändare

Lagligt med fordonsavdrag?

Det har tidigare skrivits om sotningsavgiften som man tyckte var orimligt hög. Det är fler än sotarna som skor sig på ett orimligt sätt.
Insändare • Publicerad 9 april 2010

Jag har anlitat både rörmockare och låssmed under senaste tiden. När man sedan får fakturan blir man debiterad inte bara för material och arbetstid utan också för bilkostnader. Inom staden kostar det 100 kronor. Enligt min erfarenhet som före detta egenföretagare är kostnader för fordon som är utrustade för att använda inom tjänst och som inte används privat avdragsgilla. Detta till 100 procent.

Man tar alltså betalt av kunden för något man inte har någon utgift för och som man heller inte behöver göra någonting för. Tänk er en firma med fyra, fem eller fler bilar som gör upp till sex jobb om dagen. Detta kan man gångra med 100 kronor.

Det blir många sköna slantar ner i ägarens ficka per vecka. Är detta lagligt?

Nilla Andersson
Bernt Sture
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons