Annons
Insändare

Lägg pengar och resurser på Smyge

Så har det visat sig igen att Trelleborg slutar vid Östra infarten!
Insändare • Publicerad 24 juni 2008
Så har det visat sig igen att Trelleborg slutar vid Östra infarten, konstaterar insändarskribenten som undrar varför det inte är lika fint i Smyge. Bild: Tomas Nyberg
Så har det visat sig igen att Trelleborg slutar vid Östra infarten, konstaterar insändarskribenten som undrar varför det inte är lika fint i Smyge. Bild: Tomas NybergFoto: 

Midsommarfirandet vid Köpmannamagasinet i Smyge skedde bland meterhögt

gräs. Om man satt ner var man i sin egen lilla värld, man hörde inget och såg inget. Tog bensinen slut då halva gräsplätten vid majstången hade huggits eller… Ute vid kanterna härjade fästingarna i det höga gräset, förfärligt. Jag kan undra om det såg likadant vid majstången i Östervångsparken!

Annons

Själva Smygehuk är nu en skamfläck för kommunen. Ska det aldrig börjas göra något vid det. Ni som håller på och älter museets flytt eller inte, strunta i det och lägg pengar och resurser på Smygehuk i stället, för det är ju där turisterna är eller hur? Och skulle ni sedan i framtiden få tid med museet så plocka in det där gamla Skateholmsskelettet i någon garderob och ta fram det till exempel var

femte år. Jag har nu tittat på denna gubbe i minst 25-30 år, då mina barn var små, och han liksom Skateholmsutställningen börjar bli fruktansvärd "tradig". Vi behöver nya utställningar som drar Trelleborgare och turister, låt museet först leva upp till en sevärd plats innan vi lägger ett par miljoner på något som är så undermåligt.

Jag älskar museer, men de ska ge mig något, och det gör tyvärr inte Trelleborgs.

Ingrid
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons