Annons
Insändare

Labäckskogen behöver ansas – kanske något för arbetslösa

Min hustru och jag var ute på promenad i Albäckskogen och observerade då att vissa partier i den så kallade skogen borde ansas en hel del. Jag kom då på följande tanke:
Insändare • Publicerad 20 maj 2010

I staden finns en massa arbetslösa ungdomar som inte vet vad de ska fördriva tiden med. Kan man inte:

1. tänka sig att anställa ett antal lagbasar, som de kallades förr, och på varje lagbas ett antal ungdomar som skulle röja upp i dessa vildvuxna områden, exempelvis tio i varje lag. På tio lagbasar blir hundra ungdomar som får något att göra en tid. Här finns kanske fler sådana områden som behöver en ansning, inte vet jag, men skulle inte detta vara en idé att satsa på?

Annons

Vad gäller själva Albäckskogen så vet jag inte om området är klassat som naturvårdsområde för då gäller kanske andra regler för röjning. Naturen ska sköta sig själv med rotvältor och andra skador som orsakats av till exempel vinden.

2. Om fackföreningarna skulle protestera emot denna typen av arbeten, så finns kanske viss dispens. Vad gäller ersättning i form av lön så kommer ju denna genom a-kassa eller andra typer av understöd. Vad vet jag vad man kan komma fram till i denna fråga. Jag tycker att detta förslag borde kunna beaktas om diskuteras inom kommunen. Vi har ju en vacker stad att vara rädda om och det gäller inte bara rondeller och andra vackra platser runt oss.

Jag vill passa på att ge Göran Larsson en eloge för planteringar i övrigt - jättesnyggt. Och inte att förglömma alla dem som planterar växterna.

Nilla Andersson
Magne Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons