Insändare

Kvinnor har rätt att bestämma över sina kropparVarför är många människor emot abort?
Insändare • Publicerad 22 mars 2013

Varför är man emot abort? 
Det är det jag inte fattar, att göra abort kan vara bra vid vissa tillfällen. 

Man vill säkert inte behålla barnet om man blir våldtagen och blir gravid, det jag menar är att man inte vill ha ett barn som påminner om den dagen man blev våldtagen.

Men det som inte är bra med abort är att man kan hamna i depression. 


Jag anser att man ska kunna göra abort eftersom om man är gravid med ett oplanerat barn så kanske det inte är lika välkommet som ett planerat barn. Föräldrarna till barnet kanske har det svårt med ekonomin och när det oplanerade barnet föds blir det nog svårare. Jag anser att man ska göra abort om det kommer ett oplanerat barn, och när ekonomin fungerar lite bättre så kan man planera ett barn. Men om man är emot abort så tycker de synd om barnet, men om vi säger så här att man har svårt med ekonomin så kan det leda till fattigdom om man föder barnet. Så det är därför jag tycker att man ska planera ett barn för de som inte är planerade blir inte lika välkomna som ett planerat barn. Det finns många som blir med barn när man är ung. Om man blir gravid och pappan till barnet inte vill ha barnet, så kan det bli svårt att ta hand om ett barn ensam, men när barnet blir äldre så vill det nog veta vem fadern är. Det jag menar att jag tycker att är svårt att ta hand om ett barn ensam, jag vet att många barn har ingen mamma eller pappa och det är svårt för dem, eftersom de alltid kommer att känna en tomhet i hjärtat.
Jag som kvinna har dessutom rätt att bestämma över min egen kropp!

Nilla Olsson
16 åring i Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.