Annons
Insändare

Kungafamiljen har det bra – jämfört med andra

Kungahuset vill ha mer pengar.
Insändare • Publicerad 15 mars 2012

Nu får det väl ändå vara slut på detta trams, skulle vi skattebetalare ge ännu mer av våra små redan beskurna medel? Till att börja med får väl kungafamiljen börja leva på sina avkastningar på börsen, pengar som vi skattebetalare gett kungafamiljen tidigare.

Vill man ha mer pengar så får man välja – antingen får man börja jobba, eller så får man gå till det sociala och begära hjälp denna väg. Vi som varit där vet att då måste kungafamiljen göra av med allt, sälja ut allt som tidigare köpts av våra skattepengar, man får nämligen inte äga något som sticker ut.

Annons

Nu har dessutom familjen utökats, både med en prins Daniel och ett litet barn. Börja beta av prins Daniels förmögenhet, glöm inte bort att trots att man tidigare är väldigt stadd i kassan så har man rätt till barnbidrag. Dessa pengar tillsammans räcker långt.

Man borde skämmas! Kungen är säkert god för många miljoner. Ska vi medverka till att fler pengar går till bland annat spekulation på börsen, då vill vi ha en del av vinsten. Varför inte skänka vinsterna från börsen till Kronprinsessan Victoria, då har man dessa vinster och sitt barnbidrag, detta kan man leva en bra tid på, Under tiden får väl andra friskförklarade i kungafamiljen ställa sig i kön på arbetsförmedlingen. Prins Daniel får väl återvända till sitt gym.

Då först kanske hela kungafamiljen inser hur bra dessa har det idag jämfört med andra.

Nu skulle man kunna få för sig att undertecknad är starkt kritisk till kungafamiljen, svaret blir ett nej. Dock vill man leva gott, kavla upp skjortärmarna och ta tag i saken som en man.

Nilla Olsson
Sörby 172
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons