Annons
Insändare

"Kristen begär det orimliga"

Svar till Kristen (den 16 april).
Insändare • Publicerad 19 april 2012

När jag först läste texten blev jag mållös. Jag flyttade själv till Sverige från Tyskland för ett år sedan och har inga finansiella anspråk till staten utan är mycket intresserad av att lära mig språket.

Jag menar att varje invandrare har en förpliktelse – om de vill vara en del av samhället – att lära sig det svenska språket så snabbt som möjligt. Jag tror inte att pengar höjer motivationen, tvärtom.

Annons

När jag besökte SFI konstaterade jag att många av eleverna bara tittar på TV från sitt hemland. Om jag vill lära mig språket innebär det att jag måste lyssna så mycket som möjligt på det i TV eller radio.

Kristen har dessutom glömt att om man höjer SFI-bonusen med 100 procent så driver man upp missnöjet bland svensk invånare, och det med rätt. Man har kämpat hårt med en löneförhöjning på 7 procent, pensionärerna måste vänta på en höjning av pensionen. Lärare kämpar också för högre löner, ungdomar ska börja arbeta med 25 procents lägre ingångslöner.

Jag tror att Kristen begär det orimliga och finner förslaget helt enkelt orimligt.

Nilla Olsson
Barbara
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons