Insändare

Kör med livet som insats

Under en hel arbetsvecka har jag kört till jobb och dagis med mitt och sonens liv som insatts.
Insändare • Publicerad 25 januari 2011

I och med att en del av väg 108 varit avstängd på grund av översvämningar dirigeras trelleborgare som ska norrut, via Kyrkoköpinge, Gylle för att sen komma ut i Haglösa på väg 108.

Det man inte tar hänsyn till är att vägen är smalare, kurvigare och har lägre hastighet än väg 108. Vi som kör här i vanliga fall vet och kan vägen.

Men de omdirigerade kör fortfarande i 90-100, ligger av någon konstig anledning mitt i vägen och blir förmodligen irriterade på oss som håller hastigheten, som varierar mellan 30 och 70.

Så förutom att de ligger betydligt över hastighet resulterar detta i totalt livsfarliga och extremt korkade omkörningar som får håret att resa sig och man blir kall i hela kroppen.

Ett tipps är att få kudden ur örat tio minuter tidigare, för att hinna i tid till det ni är på väg till, så vi slipper alla en livsfarlig bilfärd där man sitter med hjärtat i halsgropen.

Min son undrar varför jag blir arg på andra bilar.

Ja hur förklarar man det för en treåring?

Nilla Andersson
Anna Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.