Insändare

Köpingeskolans elever försvinner i debatten

Insändare • Publicerad 12 februari 2007

Debatten om Köpingeskolans vara eller icke vara går på högvarv. Det slutgiltiga budet lär vänta på sig länge än! Men – de som går förlorade i debatten är Köpingeskolans nuvarande elever! Hur går det för dem?! De barn som redan finns i Köpingeskolans system – jag tänker främst på blivande åttor och nior – har redan fått en stor del av sin skolgång allvarligt störd! Efter skolans stängning hade de länge inga lokaler alls och undervisningen blev knapphändig – för att inte säga obefintlig. Fortfarande går det mesta på halvfart.

Dessa elever ska inom ett eller två år konkurrera med alla andra nior om platser på gymnasiet! De förväntas att jobba hårt och skaffa bra betyg, för att komma in på gymnasiet och skapa sig en lysande framtid. Trots att Köpingeskolans lärare gör ett fantastiskt jobb, så har dessa barn betydligt sämre förutsättningar än alla andra högstadielever, eftersom de aldrig får igen den tid de har förlorat!

Vi har fortfarande inte fått något svar på hur situationen ska lösas för dessa elever till hösten!

Lokaler och elevunderlag år 2014 i all ära – våra barn behöver ordentliga skolförhållanden nu! Inte när alla arbetsgrupper har diskuterat igenom sina långsiktiga planer!

De bollar med miljoner – men vad kostar inte de barn som under nuvarande förhållanden faller igenom sprickorna och vars framtid därmed blir oviss – för att inte säga obefintlig!?

Orolig förälder

till blivande 9:a

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.