Annons
Insändare

Köpcentrum och arena på väster - varför det?

Har i TA sett de olika synpunkterna på anläggandet av arena och köpcentrum vid Hedvägens förlängning och ställer mig frågande till dessa tankegångar.
Insändare • Publicerad 21 april 2009

Vi har idag en vacker belägen idrottsplats, där bland annat allsvensk fotboll spelas. Tyvärr, och detta är en realitet, förmår man inte få upp intresset, så snittpubliken per match har ju aldrig varit lysande, och om det blir bättre på en nybyggd arena ställer jag mig frågande till.

Lite fult sägs det ju ibland, att skall man få trelleborgare till större evenemang, ja då skall det närmast vara gratis. Sedan detta med köpcentrum, ett mode i tiden, utarmningen av handel och affärsverksamhet i centrala Trelleborg märks kanske inte för alla, med den fortgår. Ett köpcentrum i väster kan möjligen bli spiken i kistan. Vi har idag butikerna på Algatan, i Valen, kan möjligen stormarknaderna Citygross, Willys, Maxi, och kooperativa förbundet avvaktar med en stormarknad i, givetvis, Hedvägens förlängning. Behöver vi mer, eller är jag en bakåtsträvare för at jag frågar?

Och till sist, de båda faciliteternas belägenhet vid Hedvägens förlängning. Denna trafikled har redan idag överskridit det tar för anar fordon per dygn, som kan anses normalt för en led av nuvarande beskaffenhet, med tydligen kan man med en druckens envishet låta den växa år efter år. Och arenan och köpcentret - hjälper de upp situationen på Hedvägen?

Trelleborgare med njurstensanfall
Trelleborgare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons