Annons
Insändare

Konventionellt kraftverk är den bästa lösningen

Trelleborgs hamn ska satsa på vindkraft.
Insändare • Publicerad 6 december 2013
Kraftverken ska vara av en beprövad typ som ger en liten miljöpåverkan och mycket el i förhållande till hushålls- och investeringskostnader, anser skribenten.
Kraftverken ska vara av en beprövad typ som ger en liten miljöpåverkan och mycket el i förhållande till hushålls- och investeringskostnader, anser skribenten.Foto: Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Innan man investerar i ett dyrt vindkraftsprojekt görs det förhoppningsvis en noggrann marknadsundersökning.

Kraftverken ska vara av en beprövad typ som ger en liten miljöpåverkan och mycket el i förhållande till hushålls- och investeringskostnader.

Annons

Vertikalaxlade verk av den typ som står på FMT har tillsammans med många andra roliga konstruktioner testats noggrant i vindkraftens barndom.

Alla tester och all erfarenhet visar att ett konventionellt kraftverk är den bästa lösningen, och har därför valts av nästan alla vindkraftsbolag.

En liten undran: varför står FMT:s kraftverk alltid stilla när jag kör förbi?

Nilla Olsson
Mats Moritz
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons