Annons
Insändare

Konstiga siffror på elmätaren

Skulle nästan kunna kalla detta de omöjligas väg.
Publicerad 20 mars 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribentens elförbrukning.
Skribentens elförbrukning.Foto: Privat

Mitt fall handlar om redovisning efter bytet av elmätare. Efter att ha fått erbjudande om att man kunde köpa till en plug-in, som inte fungerade, man skyllde på svag signal.

Började bli intressant när man väl förstod vad som händer när det händer, vilka instrument kan köpa till för att verkligen mäta verkligheten, den verklighet som står på fakturan varje månad?

Annons

Detta öppnar upp för frågan som berör samtliga kunder till E.ON. Hur många ser till sina förbrukning på platsen, följer den via dator?

Här tjänar E.ON stora pengar på oss kunder, sticker inte under stol med att just denna fråga har jag lyft upp till andra instanser. Har precis sänt iväg nytt material till Trelleborgs kommuns elrådgivning.

Ska vi känna oss lurade eller ska vi kräva bättre kontroll av vad vi kunder verkligen ska betala? Har dessutom krävt en oberoende att mäta av min mätare, förklara de konstiga siffrorna som dyker upp på min redovisning, detta kallar E.ON för släptid.

Har väl aldrig hört ett sådant ord i detta sammanhang.

Sten Grönberg

Svar direkt: Tråkigt att höra att en svag signal ställer till det för dig. Med en ny elmätare installerad öppnar sig nya möjligheter för våra kunder att få realtidsdata över sin elförbrukning via tjänsten E. ON Elna i E.ONs app, en så kallad dongel behövs. Det är valfritt att beställa tjänsten och hittills är en mindre andel av E.ONs elkunder intresserade av dessa extra tjänster. Med dongeln får kunden även nedbruten information om förbrukningen och också en så kallad smartladdning som ger elbilsägaren möjlighet att automatiskt ladda bilen på de billigaste timmarna. Självklart finns det värdefull information och funktion i E.ONs app som man har tillgång till även utan tjänsten med dongeln.

Patric Elmén, presschef E.ON

Annons
Annons
Annons
Annons