GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Konsthallen är en av få vackra byggnader i Trelleborg

Trots att vi inte har varit bosatta i Trelleborg sedan många år, intresserar debatt och händelser i hemstaden fortfarande.
Publicerad 10 november 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trelleborg kan väl inte sägas ha ett överflöd av vackra byggnader, men simhallen och konsthallen är dock några av dem, menar skribenten.
Trelleborg kan väl inte sägas ha ett överflöd av vackra byggnader, men simhallen och konsthallen är dock några av dem, menar skribenten.Foto: Tomas Nyberg

Mattias Flisborns (S) debattinlägg (den 1 november) angående Axel Ebbes konsthall var verkligen mitt i prick. Trelleborg kan väl inte sägas ha ett överflöd av vackra byggnader, men simhallen och konsthallen är dock några av dem.

Vi visar gärna utländska besökare vår hemstad och är stolta över vårt ursprung och familjens bidrag till stadens försköning. För några år sedan lyckades vi, mot betalning, få konsthallen öppnad för oss och utländska vänner. Det är ett fantastiskt och imponerande museum, som har tillåtits förfalla. Att hålla det stängt med hänvisning till att prislappen för renoveringen har blivit för hög är ju knappast särskilt framsynt, för att använda ett milt ord. Om det är något som är säkert så är det att ingenting kommer att bli billigare om ett år eller två – tvärtom!

”Om det är något som är säkert så är det att ingenting kommer att bli billigare om ett år eller två – tvärtom!”
Frans D Malmros

"Sveriges sydligaste kommun ska vara en framgångskommun med hög livskvalitet och en långsiktigt hållbar tillväxt." Känns orden igen? Kommunens ansvar innefattar bland annat även att erbjuda invånare och besökare intressanta och lockande upplevelser. Här finns redan ett vackert hus, fylld med spännande konstverk! Gör rätt och gör om!

Frans D Malmros