Annons
Insändare

Koncentrera övervakningen till centrum

Insändare • Publicerad 1 mars 2007

Ur en artikel (den 26 februari) kan utläsas att en person klandrat Kommunal teknik för dålig parkeringsövervakning i stadens ytterkanter. Visst förekommer det allt som ofta att bilar och släp ställs kvar vecka efter vecka på gator och parkeringsplatser i kommunens ytterkanter. Det trots att där råder max 24 timmars parkering. Ofta handlar det då om fordon som är stulna eller med körförbud. Härvidlag tycker jag att i stället för att begära skärpt övervakning kan vi boende själva påtala för Kommunal teknik om något nog inte är som det bör. Det är knappast angiveri att hjälpa myndigheterna – och därmed oss själva – att exempelvis snabbt spåra ett fordon som kanske är stulet. Nog är det väl bättre att parkeringsvakterna kan ägna sig åt felparkeringar i centrum – och då inte minst åt alla de "som bara skulle" då de helt fräckt parkerar på handikapparkeringsplats. De struntar i att en rörelsehindrad kanske inte kan öppna bildörren tillräckligt för att kunna komma ut – eller in – i en vanlig fickparkering.

Utan parkeringsvakternas insatser skulle det uppstå stora P-problem för alla de som handlar i centrum. Så var det innan vi hade parkeringsvakter.

John Wilthorn

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons