Insändare

Kommunkakafoni eller kommunekonomi

Det gick att läsa i Trelleborgs Allehanda (den 10 november) om kostnaderna för före detta chefer och politiker. Personer som sagt upp sig frivilligt eller ofrivilligt och fortsätter få betalt…
Insändare • Publicerad 17 november 2008

Av mina och Dina skattepengar.

Bilder på tolv glada personer, tro f-n det. Är det jämställt med att skrapa en Trisslott och få jobb som chef i Trelleborgs kommun?

Hur i hete fungerar vår stad?

Hur i hete fungerar de som anställs på positioner som ska vara viktiga för oss invånare?

Vilka är egentligen kriterierna för att få jobben?

Hur kan man påvisa i en intervju att man saknar samvete?

Vad är det som gör dem till ulvar och gamar på vår bekostnad?

Vad har vi gjort dem för ont?

Jag blir både förbannad och bekymrad när jag läser om dessa. Inte ens serien, Djurgården i TA kan komma på och presentera så tokiga historier.

Vi har en pågående debatt, i Sverige och framför allt i Trelleborg, om skolmat och mat till äldreboende och sjukhus. Oavsett vilket program vi ser eller vilken tidning vi läser är vi nog alla av samma uppfattning - maten håller inte måtten. Inte ens våra nypensionerade chefer skulle acceptera en av dessa måltider. I och för sig, det behöver de inte i heller för de har andra förutsättningar. Det är tydligen något visst med dessa människor. Inga skrupler här inte.

Samma sak med personal inom skol - och äldrevård. Det saknas folk.

Lojala och hårt slitande människor gör allt för att inte barn och äldre ska bli lidande då vi sparar på tredje part.

Som omsorgschef eller förvaltningschef mår man tydligen helt ok av att veta allt detta. Med gott samvete tar man emot våra skattepengar som ett tecken på gott arbete. De känner sig lyckade medan vi fortsätter att betala skatt, ställa upp och hjälpa till i skolan, skicka med extra mat, ta hand om och vårda i hemmet etc etc

Nu vet jag varifrån idén till centrala upphandlingar kommer ifrån. Det gäller att pressa priserna så långt ner som möjligt. Få leverantörer att dra ner på service och kvalitet så att man kan vara med i matchen.

Beloppen som sparas in på upphandlingen, jämfört med budget, används som ren vinst till upphandlingsansvarig. Örk!

Jag får inte ihop det!

Varför ska det vara så att jag kan känna avsky mot människor som jag inte känner personligen?

Något är allvarligt fel och dom som har positionerna att rätta till det gör inget utan fortsätter att "sko sig" på det. De som kallar sig intelligenta och kapabla? Fy f-n!

Jag hoppas verkligen att jag inte skrapar fram tre "nunor" på min nästa

Trisslott.

Bekymrad trelleborgare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.