Annons
Insändare

Kommunens fastighetsunderhåll – en gång till

Insändare • Publicerad 8 mars 2007

Ordförande i de nämnder som hade ansvar för underhållet av kommunens fastigheter under perioden 1998 – 2006 var Lisbeth Gisselquist och därmed dessa nämnders främste talesman och huvudansvarige. Som sådan får hon också ta den kritik som kommer när någon anser att inte uppgiften skötts tillfredsställande under den perioden.

Givetvis skall hon dock inte ensam kritiseras för att kommunens fastigheter släpar på ett eftersatt underhåll om 75 miljoner kronor, en summa som förmodligen är på väg att växa. Ett tungt ansvar vilar förstås också på hennes partikamrater i till exempel dåvarande Kommunstyrelsen med vilkas goda vilja detta tillåtits. Att, som Gisselquist försöker i sin senaste insändare, skylla på de dåvarande oppositionspartierna är väl lite magstarkt. Det var väl ändå (s) som hade makten att besluta om åtgärder?

Annons

Antydningarna att eftersatt underhåll förekommer även i andra kommuner är inte heller något bra argument – på vilket sätt gör detta situationen bättre i Trelleborg?

När det gäller den i flera år försummade ventilationsbesiktningen (OVK) som "dök upp" i fastighetsnämnden i höstas och kostade Trelleborgs kommun uppskattningsvis 15 miljoner kronor ytterligare efterlyses fortfarande ett ansvarstagande från någon. Intressant vore också att få veta hur långt åtgärdandet av de problemen har kommit och vad den försummelsen slutligen kostar skattebetalarna.

Gert Rosenquist,

före detta ersättare i fastighetsnämnden för spi

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons