Annons
Insändare

Kommunen vattnar trottoaren

Publicerad 26 juli 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat på att vattnet stundtals flutit ut på trottoarer när kommunens planteringar vattnats.
Skribenten har reagerat på att vattnet stundtals flutit ut på trottoarer när kommunens planteringar vattnats.Foto: Privat

Jag vill tillägga att vi stänger kranen, när vi borstar tänderna, enligt restriktionen, medan kommunen, som man kan se på min bild, vattnar i flera timmar både här och där, så att vattnet rinner över trottoaren.

Christel på Strandgatan

Annons

Svar direkt: Trelleborgs kommun vill först av allt passa på att tacka alla som hjälpt till med att minska vattenanvändningen och som gjort att vattenförsörjningen har fungerat under hela torrperioden. Angående bevattning av allmän platsmark så görs detta endast på platser som är av stort ekonomiskt värde alternativt är viktiga för Trelleborgs kommun. Dock så instämmer undertecknad med att bevattning på dessa platser skall utföras på ett sådant sätt att vattnet kommer växterna tillgodo och inte rinner bort från området. Enligt ansvarig på avdelningen för park- och natur kommer bevattningsrutinerna att ses över under fortsatt torrperiod. Detta innebär bland annat en övergång till mer manuell bevattning på de platser där detta är möjligt.

Daniel Pålsson Wargren

Tf Teknisk chef

Annons
Annons
Annons
Annons