Annons
Insändare

Kommunen måste ta sitt ansvar gentemot komvux

Vi på komvux svetsutbildning vill uppmana samtliga komvuxelever och komvuxanställda i Trelleborg - att gemensamt med oss - agera för att mobilisera en folkstorm mot sittande regerings skolpolitik och skolbudget - vi kräver att utbildningsministern och regeringen river upp sitt beslut, offentligen gör avbön för nedskrivandet av de praktiska utbildningarnas värde och återupprättar komvux rykte och garanterar dess fortsatta verksamhet.
Insändare • Publicerad 27 april 2012
Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Sverige blir flera kunskapsinstitutioner fattigare utan komvux- (och ky-) utbildningarnas utbud och möjligheter till uppgradering av undermåliga betyg - hur många vuxna har väl inte senare i livet funnit ett yrkesval som kräver ett bättre betyg för inträde till folkhögskola/universitet.

Vi svetsstuderande vid komvux vill uppmana samtliga studerande och anställda vid komvux - liksom kommunens övriga befolkning - att kräva av kommunen att den går in som garant för komvux framtid om staten sviker nationen och kommunerna och Sveriges befolkning genom att undanhålla ekonomiska medel för komvux verksamhet - då den även i framtiden fyller ett oerhört stort samhällsintresse och utgör en viktig del i arbetet att minska arbetslöshet genom att skapa relevant anställbarhet.???

Nilla Olsson
Rädda komvux
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons