Annons
Insändare

Kommunen borde ta ansvar för Gasverket

Jag har barn som gått på fritidsgården Gasverket i flera år. Dock har vi som föräldrar inte fått någon information om verksamheten på Gasverket under denna tid. Givetvis kan vi som föräldrar besöka fritidsgården när vi har lust och själv skaffa information som engagerade föräldrar.
Insändare • Publicerad 17 mars 2010

Dock anser jag att det ändå borde vara kommunens ansvar att informera om Gasverket på samma sätt som man gör om dagis och skolan.

Det jag menar är att kommunen eller personalen kontinuerligt borde informera föräldrarna om verksamhetens ändamål och målsättning genom möten och brevutskick, bjuda in till informationsträffar med rundvisning på fritidsgården och hålla en levande kontakt med oss föräldrar.

Annons

Jag känner mig inte trygg med mitt barn på Gasverket eftersom jag vet så lite om hur det fungerar. Just tonåren är en känslig tid och jag undrar hur man hanterar droger, rökning, kriminalitet, sexuella trakasserier, könsroller och så vidare och vilken kompetens personalen har att arbeta med detta.

Jag har som förälder många frågor angående kommunens verksamhet och engagemang på fritiden för barn och ungdomar.

Svar direkt: Vi tar tacksamt till oss dina synpunkter och kommer vid nästa personalträff att diskutera utifrån dem hur vi kan göra i framtiden för att på bästa vis möta engagerade, intresserade och kanske lite oroliga föräldrar.

Det vanligaste viset är dock att man som förälder följer med sitt barn/ungdom till verksamheten för att titta runt och få information av personalen på plats. Det finns även möjlighet att boka in ett besök under icke öppettid för att i lugn och ro träffa någon i personalen och få mer detaljerad information om verksamhetens sätt att jobba. Från och till är personalen ute på skolorna och informerar elever och lärare om Gasverket eller någon av de andra fyra fritidsgårdarna i kommunen, det händer också att vi bjuds in till föräldramöten för att delge information och kunskap om våra verksamheter.

Det finns även en hel del information om fritidsgårdarna på kommunens hemsida.

Förra året i november så firade Gasverket tioårs- jubileum dit vi då bland annat bjöd in föräldrar vilket var uppskattat av dem som kom.

På de respektive gårdarna jobbar en mångkulturell personal med lång erfarenhet, hög kompetens och med ett stort engagemang. Flertalet i personalen har fritidsledarutbildning, några har högskoleutbildning. Personalen vidgar sina kunskaper regelbundet genom kurser och kortare utbildningar allt för att kunna möta ungdomarnas behov.

Personalen arbetar vid speciella tillfällen till exempel Valborg, Palmfestivalen och skolavslutningen som ”fritidsledare på stan”. Vi har ett nära samarbete med skola, socialförvaltning och polis, allt för att få ett helhetsgrepp kring arbetet med ungdomar.

Peter Bernehov

Nilla Andersson
Undrande förälder
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons