Annons
Insändare

Kommunen behöver lägga på locket för nya invånare i 10 år

Varför finns det inga politiker som är realister?
Publicerad 8 juni 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här planeras ringvägen.
Här planeras ringvägen.Foto: Tomas Nyberg

Politikerna vill ha ringvägar trots att forskningen och Trafikverket säger nej liksom alla berörda instanser, kommunkassan säger också nej för den är redan maxad avseende skulder.

Bönderna vill ha marken till att odla på, omvägar genererar mer trafik som är skadligt för vår livsviktiga luft som redan ser till att 7000 människor dör i förtid varje år bara i Sverige.

Annons

Kolla redan byggd omväg, där går inte särskilt mycket trafik på den och då är trafiken till Stora Coop och villaområdet Västervång tvingad dit för att det inte finns något alternativ.

När det gäller Kuststaden i hamnen så är det också ett flermiljardsprojekt för kommunen. På denna yta ligger byggnader som behöver ersättas på annan plats, ett är redan fixat, det vill säga hamnens skrytbygge på den östra delen. Att bygga kustnära nu när vi vet att havet stiger i rask takt är ju inte framtidssäkert precis.

Kommunen har växt i alltför rask takt och ekonomin har blivit lidande. Vi har fått över 5000 nya invånare och skulderna i kommunen har gått från noll till 5 miljarder under denna tid, det vill säga en miljon per ny invånare. Jag tror att kommunen behöver lägga på locket för nya invånare i 10 år för att slicka såren efter den alltför snabba utbyggnadstakten.

Kjell Forsberg

Annons
Annons
Annons
Annons