Kommunalrådens hemliga plan

I Trelleborgs Allehanda (den 16 februari) kan man läsa att de fyra kommunalråden med Ann Kajson Carlqvist i täten i hemlighet har tagit fram egna förslag i arvodesfrågan som skickats till arvodesberedningen.
Publicerad 23 februari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Man bör nu från arvodesberedningens sida också presentera alla övriga förmåner tillsammans med arvodena som kommunalråden uppbär, menar signaturen HB.
Man bör nu från arvodesberedningens sida också presentera alla övriga förmåner tillsammans med arvodena som kommunalråden uppbär, menar signaturen HB.Foto: Tomas Nyberg

Nu kommer jävsfrågan enligt kommunallagen upp på nytt, något som de styrande har svårt att inse, eftersom man känt sig tvungna att säkerställa sina arvodesnivåer genom att påverka och tipsa arvodesberedningen hur man vill ha det. Hur långt skall det gå innan en polisanmälan upprättas om misstänkt jäv i denna situation?

”Hur långt skall det gå innan en polisanmälan upprättas om misstänkt jäv i denna situation?”
HB

Man frågar sig hur dessa fyra personer har det ställt med sin omdömesförmåga. Alla borde ha insett att den arvodesberedning som tillsatts skall arbeta självständigt och sedan i demokratisk ordning presentera sina förslag på de olika arvodesnivåerna.

Men det kliade så i fingrarna på de sittande att de inte kunde hålla fingrarna borta från syltburken utan vill försöka påverka det pågående arbetet i arvodesberedningen genom att låta arvodesberedningen smygvägen få lite ”hjälp på vägen”.

Att suget efter de höjda arvodesnivåerna blev så starkt att de inte kunde vänta en månad på resultatet talar sitt tydliga språk hur våra folkvalda representanter i Trelleborg framstår i sin girighet. Man bör nu från arvodesberedningens sida också presentera alla övriga förmåner tillsammans med arvodena som kommunalråden uppbär.

HB