Annons
Insändare

Kommentar till artikeln "Tredje incidenten med vådaskott på Söderslätt" 24/10

Man blir bestört när något sådant händer. Hövdevägen är den enda in och utfart till Stavstensudde och personer som tvingas passera varje dag skall kunna känna sig trygga i sin närmiljö.
Insändare • Publicerad 28 oktober 2009

I planbeskrivningen för Maglarps strand finns väg, busshållsplats och hus planerade längs med västra vallen av skjutbanan. Då finns det två möjligheter som jag ser det. Flytta skjutbanan eller stoppa planerna på att bygga etapp två, Maglarps strand. Man kan inte bygga kring en skjutbana så enkelt är det.

Vem vill bo i ett osäkert område? Något att tänka på för såväl säljare som köpare.

Annons

Läste om att en kommuninvånare att i byggkrisens tid skulle låta lärlingar bygga in älgskjutbanan, som är den delen som orsakar mest buller. Bra förslag som antogs av Fritidsnämnden som ville gå ett steg längre och säkra banan för omkringboende. Men som alltid. Var skall pengarna tas från? Vem skall betala för invånarnas trygghet?

När man valt att bygga kring en skjutbana då är det väl kommunens ansvar, eller? När Stavstensudde byggdes stod det på kommunens hemsida att skjutbanan skulle flyttas till förmån för ett rekreationsområde. Men att man inte sen kan hitta en likvärdig plats och att det blir för dyrt det är en annan sak.

Jag förstår att många känner sig lurade som flyttat in i området.

Det är oacceptabelt att det kan hända olyckor för personer som går i området. Till personer som säger att det är helt omöjligt vill jag citera Tage Danielssons Harrisburg: "om sannolikheten att det hänt i Harrisburg var så otroligt osannolikt så egentligen har det inte hänt. Om det nu hände mot förmodan är ju risken så liten att det skall hända igen att det är tur att det hänt.".

Då kan man känna sig trygg och bygga vidare? Då är det ingen risk för våra barn att gå i området? Dagiset ligger intill och ett nytt skall byggas.

Fanny Johansson
Anita
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons