Annons
Insändare

"Kom med i vår gemenskap"

Några rader med anledning av artikeln i TA (den 8 april) om överklagat bygglov.
Insändare • Publicerad 13 april 2010

Lilla Beddinge Byalag bildades 1991 och bygger på traditioner från de gamla byalagen, som fanns i våra bygder för ett antal hundra år sedan. Verksamheten är mycket seriös och handlar bland annat om att bevara bygdens historia och kultur. Det finns i dag många moderna byalag runt om i Skåne och alla arbetar med liknande mål.

För Byalaget betyder köpet och restaureringen av Garnhuset att vi får ett eget hus, där vi kan göra vårt stora arkiv tillgängligt, där vi kan starta ett litet fiskemuseum, där vi kan ordna våra medlemsträffar, där vi kan bjuda församlingens 70+ are på kaffe en gång om året, där vi kan hålla Byarådsmöten och så vidare.

Annons

När man läser artikeln och skälen för överklagan, kan man lätt få uppfattningen att Byalaget bara är en förening för fester. Men så är det verkligen inte! På programmet finns en höstfest i november efter gammal byalagstradition och dessutom en vårfest. Dessa båda tillställningar ordnas alltid på någon lämplig lokal i närheten och inte i Garnhuset.

Det finns två programpunkter under året som samlar mycket folk. Den ena är Fiskets dag, ungefär fyra eftermiddagstimmar sista söndagen i juli och den andra är Julmarknaden, fyra timmar en söndagseftermiddag sist i november. Vi har aldrig ännu hört någon bli störd av dessa arrangemang. Att det ligger båtar på stranden är väl ganska naturligt och så har det ju varit sedan mycket långt tillbaks i historien. Hur kan det uppfattas som störande? Snarare tvärtom, kan man tycka.

Det är aldrig trevligt när grannar inte kommer överens, men i det här fallet finns en enkel lösning ni som klagar kan ju i stället gå med i Byalaget och komma med i vår gemenskap!

Nilla Andersson
Jim Bengtsson, Beddingestrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons