Annons
Insändare

Klart att någon är ansvarig

Reaktion på artikel i Trelleborgs Allehanda (den 13 oktober).
Publicerad 27 oktober 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat på en nyhetsartikel i Trelleborgs Allehanda.
Skribenten har reagerat på en nyhetsartikel i Trelleborgs Allehanda.Foto: Tomas Nyberg

Klart det finns någon ansvarig för skadorna på Trelleborgs sjukhus.

Det är helt utan respekt för oss skattebetalare att totalt strunta i att söka ansvaret för de kostnader som uppkommit på sjukhuset. Region Skåne erkänner att problemen uppkom redan när sjukhuset var nytt.

Annons

Det finns vid alla byggprojekt byggmötesprotokoll och besiktningsprotokoll. Detta är offentliga handlingar som enligt lag ska arkiveras. Om sjukhusbygget var en generalentreprenad så har Region Skåne och dess konsulter ett ansvar för konstruktionen. Konstruktörer och entreprenörer är försäkrade.

Det är givetvis bekvämaste att lägga sig platt som Region Skåne gör och skicka räkningen till skattebetalarna. Även om det är olika konton för investeringar och drift så är 75 miljoner väldigt mycket pengar som kunde använts i den operativa vården. Tyvärr är jag orolig att Region Skåne och dess fastighetsbolag inte besitter tillräcklig kompetens för att hantera byggentreprenader.

Det är nog hög tid att granska hur hanteringen av de pågående stora sjukhusbyggena i Malmö, Lund och Helsingborg bedrivs så vi slipper en ny baksmälla länge fram.

Vårda våra pengar!

Annons
Annons
Annons
Annons