Insändare

Klarläggande om Anderslöv

Insändare • Publicerad 5 november 2007
Det är helt omöjligt att bedriva vettig ungdomsidrott när man får byta om hemma, skriver insändarskribenten, som anser att Anderslöv blivit styvmoderligt behandlat. ARKIVBILD: trelleborgs allehanda
Det är helt omöjligt att bedriva vettig ungdomsidrott när man får byta om hemma, skriver insändarskribenten, som anser att Anderslöv blivit styvmoderligt behandlat. ARKIVBILD: trelleborgs allehandaFoto: 

Då det florerat lite konstiga uppgifter den senaste tiden rörande budgetförslagen som berör fritidsnämnden vill jag görande följande klarlägganden:

När det gäller Anderslöv och BOIK:s omklädnadsrum så har det varit en hjärtefråga för mig personligen såväl som för alliansen. Det har varit många samtal och besök från mig och min vice ordförande. Vi har klarlagt för nämnden hur oerhört viktigt detta är för Anderslöv.

Hela fritidsnämnden har också ställt sig bakom de förslag som vi arbetat fram.

I tuffa ekonomiska tider har vi velat prioritera fram just Anderslövsprojektet och kraftsportens hus. Anderslöv för att det är helt omöjligt att bedriva vettig ungdomsidrott när man får stänga byggnaden på grund av mögel och byta om hemma. Vi anser att Anderslöv blivit styvmoderligt behandlat i flera år nu och med tanke på hög ungdomskriminalitet i området så måste vi agera. Jag ville till varje pris ha fram detta till 2008 för jag insåg snabbt att detta går inte ett år till. Jag (vi) ville därför ha denna investering redan 2008. Detta blev möjligt eftersom Räddningsnämnden genom Patrik Holmberg kunde vänta med en investering till 2009. Detta är vi givetvis glada och tacksamma för i fritidsnämnden.

Jag gläds med de över 200 ungdomar som numera även har ett flertal flicklag i träning att man äntligen kan få drägliga villkor. Man skall inte behöva riskera sin hälsa vid idrottsträning.

Vi har en färdig ritning över både omklädnadsbyggnaden samt ett allaktivitetshus.

Med hjälp av bland annat fastighetsnämnden har vi räknat fram vad den föreslagna byggnaden kommer att ligga på i två olika etapper.

I etapp ett har vi avsatt 4,5 miljoner till omklädandsbyggnaden för 2008. Vi avser också att få igång etapp 2 med allaktivitetshuset så snart möjligt är. Hur stort detta kan bli beror på om vi kan få loss mer pengar som är avsett till ett eventuellt bad. Vi anser att dessa pengar borde kunna användas och gagnas till ungdomsaktiviteter i Anderslöv. Förutsättningslösa samtal förs med företag och personer i Anderslöv och möten är inplanerade. Detta arbete pågår alltså, så jag vet inte om det är av okunskap eller för att försöka få till politiska poänger som s nu vill ha en skrivelse om samtal med Anderslövsborna angående arvet. Jag får anta att det är av okunskap men det är hursomhelst bra att s stödjer den linje som vi i alliansen stakat ut för då blir det mer tyngd i det. Så till vida är det ju bra. Man får dock inte blanda ihop detta med budgeten och de pengar som är avsatta till omklädnadsbyggnaden.

När det gäller kraftsportens så blir detta ett lyft för Trelleborg där vi kan frigöra mycket plats och därmed också tider. Här finns också möjligheter att hyra in sig för kansliverksamhet.

För hugade företagare får man gärna köpa in sig med sitt företagsnamn precis som man gör på många idrottsarenor i dag. Fler sådana möten med företagare kommer att hållas.

När det gäller Vångavallen så är det ingalunda lågprioriterat snarare tvärtom.

Vi ligger på Svenska fotbollförbundet hela tiden från såväl kommunens som TFF.s sida. Ingen anser att värmeslingor behövs på denna plan utom just fotbollförbundet. Vi kämpar emot men det är små chanser att få dispens men David har vält Goliat förr så inte ger vi upp.

Dock anser inte jag i alla fall att föreningen skall spela i Malmö om inte dispens ges. Här förstår jag inte s negativism. Den får de gärna utveckla. Vi kan inte bestämma över Svenska fotbollförbundet.

Jag hoppas med detta ha klargjort hur det förehåller sig med dessa frågor.

Mats Svensson (kd)

ordförande fritidsnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.