Annons
Insändare

Klargörande om mopedstöld

Svar till Besviken (den 26 augusti).
Insändare • Publicerad 30 augusti 2013

Insändarskribenten anmälde sin moped stulen i oktober månad 2011.

Drygt ett år senare, i november månad, kontaktade skribenten polisen med anledning av att han anträffat sin stulna moped. Polisen kom till platsen och tog mopeden i beslag för vidare utredning. På platsen fanns en annan person som påstod att mopeden var hans och gjorde anspråk på mopeden.

Annons

Den aktuella mopeden är ett ihopplock och saknar ram- och motornummer.

Varken foto eller kvitton från skribenten styrker identiteten på mopeddelarna. Inte heller tanklocksnyckeln är unik enligt auktoriserad firma.

Utredningen har inte kunnat stryka identiteten på den aktuella mopeden. Förundersökningsledaren underrättade skribenten om att mopeden kom att lämnas ut till den person som den togs ifrån. Den underrättade har sedan tre veckor på sig att klaga på beslutet hos anvisad tingsrätt. Tingsrätten fastställer eller häver förundersökningsledarens beslut.

Nilla Olsson
Ann-Christine SjöbeckKriminalkommissarieNäpo Söderslätt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons