Insändare

Klargörande kring samarbeten

Insändare • Publicerad 22 april 2008

ººI massmedia har det både på debattsidor och i redaktionell text framkommit en del felaktigheter som kräver förtydligande. Det handlar om vilka partier som samarbetar med vilka med grund i det parlamentariska läge som Trelleborgs kommun har i kommunfullmäktige efter valet i september 2006.

Hösten 2006, efter valet, togs det i sex partier i Trelleborg likalydande beslut. De sex partierna var centerpartiet, folkpartiet, kristdemokraterna, miljöpartiet, moderaterna och spi. Beslutet var att vi skulle samarbeta med varandra. Konsekvensen av detta är att vi inte ska samarbeta med varken socialdemokraterna eller sverigedemokraterna.

I nämnderna och i kommunstyrelsen har Trelleborgsalliansens partier tillsammans majoritet. I kommunfullmäktige har socialdemokraterna och sverigedemokraterna majoritet i de frågor som de väljer att samarbeta kring eller väljer att ha en samsyn mot de förslag som läggs av Trelleborgsalliansen. Grunden för vårt arbete är att vi för fram vår politik i de olika facknämnderna. Vissa ärenden avgörs i nämnden, vissa avgörs i kommunstyrelsen och vissa avgörs i kommunfullmäktige.

Trelleborgsalliansens gruppledare Ulf Bingsgård (m) Bert Ekstrand (fp) Patrik Holmberg (c) Birger Lindgren (spi) Anders Svensson (mp) Åke Svensson (kd
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.