Insändare

Kd utan förankring i verkligheten

Det märks att Birgitta Svensson (kd) i sin insändare (den 14 november) hellre tittar på statistik än att grunda sina politiska ställningstaganden på den faktiska verkligheten.
Insändare • Publicerad 18 november 2008

Svensson skriver att:

"Både ur nationella och regionala jämförelser har Trelleborgs lasarett tillräckligt med vårdpersonal och tillräckligt med vårdplatser. Lasarettet kan således klara sitt uppdrag med de resurser som finns i dag."

Litar du mer på genomsnittsstatistik än på vad vårdpersonalen själv säger som arbetar på Trelleborgs lasarett? Mycket märkligt! Vad gäller akutsjukvården i Trelleborg, som inom snar framtid kommer att stängas klockan 20.00 säger Svensson:

"Någon av dessa kommer att kunna direktinläggas, någon kan få hembesök.

Endast någon enstaka kommer att behöva ta sig till UMAS (Malmö) för att få vård."

Det glädjer mig att en akut sjuk person kan få direktinläggas. Det vore tråkigt att dö på kuppen för att statistiken inte höll måttet och var god nog för att Trelleborg skulle kunna behålla sin akutvårdsverksamhet.

Trelleborgare anställd på en av vårdavddelningarna på Trelleborgs lasarett
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.