Annons
Insändare

Kattjejen Doriz med Z skulle flytta till landet!

Doriz med Z kom till vår dotter och hennes sambo, skulle bo på Valley Farm mellan Anderslöv och Fröjdenborg och få ett underbart kattliv långt bort från staden där hon inte trivdes. Hon var en tjej som tog alla våra hjärtan med storm, hon var bara så gullig snäll och väldigt söt.
Publicerad 12 september 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Doriz med z.
Doriz med z.Foto: Privat

Hon fick ett chip i nacken som senare skulle bli hennes inloggning till kattluckan i stallet där hennes nygjorda rödmålade katthus i trä fanns. Därinne fanns en mysig filt och mat i skålar, det var bara att mumsa i sig. Där skulle Doriz med Z få tillbringa dagarna när kattföräldrarna arbetade. Husse hade även en larmdetektor som såg när hon gick in och ut för att ha lite koll på henne.

Doriz med Z trivdes så guda gott. Hon började äta bättre och började även gå ut genom kattluckan som hon kommit underfund med. Efter några veckor började hon jaga sorkar, möss, flugor ja gud vet inte allt som gick att ta. Hon var så nöjd och vi älskade alla henne så mycket. Matte, som är sådan kattälskare, var precis som husse så glad för henne. Doriz kom varje kväll in för att mysa framför tv och somnade gärna i famnen när godsakerna hade ätits upp. Det var så man hade hoppas att det skulle fortsätta.

Annons

Men lördagen den 24 augusti mellan kl 18:00-20:00 dog vår älskade Doriz med Z. Hon blev ihjälkörd på vägen som ligger väldigt nära gården. Men Doriz med Z var väldigt rädd för bilar, vi tror hon har blivit skrämd. De hade lagt henne vid postlådorna. När matte o husse kom hem kallade de på henne men fann henne död. Det var så tragiskt att hon bara blev ett år. Denna underbara katt, man blir ju så arg och ledsen över att de som gjort detta de inte har hört av sig. Man är faktiskt skyldig att polisanmäla detta för att berätta hur det gick till. Det hade varit lättare för min dotter och hennes sambo om de hade fått klarhet.

Vi vet att det körs alldeles för fort på den här vägen och blev alla påkörda i februari månad. Trots att vi hade reflexvästar på oss, fick min man en backspegel i ryggen och jag ett slag på min arm. Hade vår hund Elsa gått på rätt sida hade hon varit död nu hon också. Vi polisanmälde men det blev nerlagt. Vi överlämnade backspegeln till polisen men mer blev det inte. Här går vår dotter och klipper gräs och bilarna bryr sig inte. De kommer i 90 trots att det är 70 på denna väg. Vi vill inte vara med om fler dödsfall på denna väg – skärp till er ni som kör någon form av motorfordon och lätta på gasen!

Här slutar berättelse om Doriz med Z. Vi tröstar oss med att hon fick två fina kattmånader i det fria och har det bra i sin katthimlen. Vi glömmer aldrig Doriz med Z .

Pia Fredriksson

Beddingestrand

Annons
Annons
Annons
Annons