Annons
Insändare

Kappkörning eller polislek?

Torsdagen den 12 december cirka klockan 16,45. Svängde från 101:an vid Alstadrondellen, släppte förbi ett följe bilar efter en lastbil och som 2:a bil var en polis.
Insändare • Publicerad 6 februari 2012

Väl ner mot Trelleborg var karavanhastighet på 70 (90-väg) ingen körde om (vågade) fast möjligheten fanns. Inte ens polisen, så 70 fick det bli till Trelleborg. Vid första rondellen i Trelleborg såg jag i backspegeln ett blåljus. Alla "gick" in till sidan för en polis i utryckning (siren och blåljus). Tre bilar framför mig bromsade polisen och slog av utryckningssignalerna och körde vidare med sin kompispolis. Undrar bara – kappkörning eller polislek? Maktmissbruk anser jag. Och kom inte och säg att det var ett avbrutet larm...

Svar direkt: I den första polisbilen du såg färdades en ensam polis på väg för att hämta upp en kollega. I den andra fanns två poliser som tog emot ett larm om en bråkig snattare i Höllviken. Eftersom polisen i den första bilen inte fick åka på larmet ensam, slog poliserna i den andra bilen på sirener och blåljus för att ta sig förbi bilkön. När de kommit förbi fortsatte de utryckningen men slog enligt våra rutiner ifrån ljud och ljus för att inte skapa panik i trafiken.

Annons

Per Lundén

biträdande närpolischef

Nilla Olsson
Respekt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons