Annons
Insändare

Kanske man bör ställa sig frågan vad styret gjort?

Svar till Veronica (den 10 april).
Publicerad 8 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många av personalen i Trelleborgs kommun mår inte bra, skriver S representanter i bildningsnämnden.
Många av personalen i Trelleborgs kommun mår inte bra, skriver S representanter i bildningsnämnden.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vi håller med om att arbetsmiljön i skolan är ett stort problem och det går inte åt rätt håll. Men vi är också övertygade om att svaret inte är fler privata skolor och att skattepengarna går till vinstdrivande bolag som flyttar vinsten till andra verksamheter eller utomlands till skatteparadis.

Arbetsmiljön är ett stort problem som har vuxit under denna mandatperiod. Vi ser det inte bara i skolan utan även inom omsorgen och kommunens övriga verksamheter. Här handlar det ofta om underbemanning och om det inte är tydligt nog när chefer på flera håll i kommunen lämnar så talar medarbetarundersökningen sitt klara tydliga språk. Många av personalen i Trelleborgs kommun mår inte bra.

Annons

Kommunen går med ett stort överskott år efter år under nuvarande styre och det får naturligtvis konsekvenser för verksamheten vilket vi ser. Vi vill se till att man slutar spara på verksamheten och satsar på personalen. För skolans del innebär det bland annat att öka lärartätheten, förstärka den förebyggande elevhälsan och skapa trygghet.

I stället för att fråga vad S har gjort förra mandatperioden kanske man bör ställa sig frågan vad har styret gjort denna?

Mattias Flisborn, Monica Carlström och Cilla Dahl-Andersson, Socialdemokraterna i bildningsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons