Annons
Insändare

Kanonkonsert, Monica Borrfors

Insändare • Publicerad 14 september 2007
Insändarskribenten är lyrisk över Monica Borrfors föreställning. ARKIVBILD: WILLY ALM
Insändarskribenten är lyrisk över Monica Borrfors föreställning. ARKIVBILD: WILLY ALMFoto: 

En av landets absolut i särklass bästa jazzsångerskor besökte ABF/Kulturhuset. Programmet som hade titeln "Monica sjunger Monica" var en föreställning till minne av Monica Zetterlund. Fast nu tolkat av Monica Borrfors. Vi som var där, cirka 40 personer, fick höra en konsert som höjde sig utöver det vanliga. En röst och känsla med fint innehåll som berörde lyssnaren.

Härligt svängande musiknummer som repertoaren bestod av, presenterade också Monica Borrfors på ett intressant och föredömligt sätt, en del historik om Monica "Zätas" fantastiska liv. Proffsigt uppbackade av maken Gösta Nilssons eminenta trio bestående av basisten Philip Augustsson och "trummisen" Jesper Kviberg.

Annons

Publiken som inte var på Kulturhuset denna kväll missade tyvärr något stort och mäktigt, då jag annars tycker att trelleborgarna i gemen skall ha en stor eloge för att de är duktiga på att komma och lyssna på oss musikanter som konserterar på det lokala planet. 5-6 personer av oss Trelleborgsmusiker fanns på plats men fler av vår vara borde också kommit till Kulturhuset denna kväll för att lyssna och vad vet jag? Kanske också lära.

Gert Gustafsson

musiker/kapellmästare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons