Annons
Insändare

Känner någon igen sig?

Jag måste kommentera artikelförfattaren Håkan Borg (den 10 september).
Publicerad 28 november 2019 • Uppdaterad 29 november 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribentens ambition är att få bort trafiken från centrum.
Skribentens ambition är att få bort trafiken från centrum.Foto: Johansen, Erik

Denne menar att Trelleborgs strävan att få bort lastbilar och personbilar från västra infarten upp på en ringväg norr om Trelleborgs tätort är "patetisk", när man jämför med de två ringvägarna runt Malmö.

Dessa byggdes enbart för att få bort trafiken från de centrala delarna i Malmö. Enligt min mening är det inte "patetiskt" att jämföra med Trelleborg, då ändamålet är att få bort trafiken från centralorten. Jag har tagit mig friheten att ta fram betydelsen av just ordet "patetisk", så att alla trelleborgare som vill få bort drygt 700 000 lastbilar samt cirka 250 000 personbilar från centralorten själv får välja ett ord som passar in på varje enskild person.

Annons

Välj själv på följande: Högstämd, Gripande, Känslosam, Lidelsefull (enligt Svenska Akademiens ordlista över svenska språket).

Själv hittar jag inget som passar in.

Känner någon igen sig?

Mitt eget intresse och säkert många andras är bara att få bort avgaspartiklarna som ligger som "en våt filt" över stora delar av Trelleborg, via en ringväg med östlig nerfart. Om man kan kalla detta "patetiskt" är det givetvis utifrån varje betraktares synpunkt.

LBP

Annons
Annons
Annons
Annons