Insändare

Kan något göras, innan det är för sent?

Läste i en av våra tidningar här hemma, om en av Sveriges mest kända tv-kockar. Han äger några av landets lyxigaste krogar och tänkte för att följa med den negativa ekonomiska krisen, sänka sina priser rejält på sina krogar. "Den kloke mannen", tänkte jag då.
Insändare • Publicerad 4 februari 2009
Affärsmännen måste stanna kvar i centrum om det ska förbli levande, menar skribenten. Arkivbild: Lasse Bryggare
Affärsmännen måste stanna kvar i centrum om det ska förbli levande, menar skribenten. Arkivbild: Lasse BryggareFoto: 

Jag vistas mycket i centrala Trelleborg och ser till min stora glädje att många näringsidkare, alla kategorier försöker göra det samma, för att vi trelleborgare ska kunna fortsätta att handla, och äta även när det är kris.

Och, så klart för att de själva ska kunna sälja!

Det gör mig därför ledsen när några av dem får bomma igen för att deras lokalhyror höjts chockartat på kort tid. Om ett företag ska bomma igen, så borde det inte vara för den sakens skull. Några har flyttat från centrum av samma orsak.

Jag läste att det strävandes efter att göra Trelleborgs centrum levande!

Det går ju inte om affärsmännen inte stannar kvar. Om vi skall vara stolta över vårt Valen och vårt övriga centrum, kan det ju inte stå en massa tomma lokaler och gapa.

Det vore väl olustigt? Eller hur?

Om Valens parkering sedan också blir fixad, en gång för alla, så tror jag i alla fall på en härlig vår för alla, såväl affärsmän som besökare!

Mona Rasmusson (s)
Mona Rasmusson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.