Annons
Insändare

Kan en lastbilsfil ersätta en ringväg?

Nu breddas vägen förbi McDonalds nybygge med en ny körfil, säkerligen minst 500 meter, för att infart och utfart skall bli säkrare.
Insändare • Publicerad 2 december 2013
Signaturen Lenans föreslår en ny lastbilsfil på västra infarten.
Signaturen Lenans föreslår en ny lastbilsfil på västra infarten.Foto: Foto: Hasse Holmberg

Det är mycket bra! 
Men vad som förvånar mig är att vi som använder västra infarten dagligen "tvingas" att trängas med alla lastbilar som skall till och från hamnen via Maglarpsrondellen. Från rödljuset vid hamninfarten, först på en väghalva och sedan två filer och sedan en vägbana ut från Trelleborg och en vägbana hela vägen in mot Trelleborg.


Om det nu var så enkelt och till "ringa" kostnader att bredda vägen bara för att McDonalds flyttar, varför inte bredda ut- och infarten till och från Maglarpsrondellen med en separat lastbilsfil? 
Det vore bra för alla parter inte minst ur trafiksäkerhetssynpunkt och det skulle också minska köbildning med allt vad det innebär ur miljösynpunkt med tomgångskörning och start och stopp.


Annons

Det dröjer ju trots allt innan en ny ringväg blir anlagd, om den någonsin kommer.


Kanske det dröjer tio år och mer som vi måste stå ut med dagens, enligt min åsikt, dåliga lösning.


En tanke slår mig, men så är det väl inte! 
Skulle en lösning med en lastbilsfil vara alldeles för billig och kanske till och med kunna ersätta en ringväg vilket inte alls "passar" de som arbetar och lobbar för en ringvägslösning.


Fritt fram att tycka till! Hoppas att någon i vår kommunledning svarar.


Nilla Olsson
Lenans
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons