Annons
Insändare

Jubileumstårtan borde bakats av Trelleborgsbagare

Insändare • Publicerad 6 juli 2007
Borde ha varit bakad lokalt, anser insändarskribenten om tårtan som serverades på jubileumsfesten i Trelleborg. ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
Borde ha varit bakad lokalt, anser insändarskribenten om tårtan som serverades på jubileumsfesten i Trelleborg. ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Som gammal sockerbagarfru kom jag att skämmas på yrkets vägnar när jag läste i Trelleborgs Allehanda den 28 juni, att jubileums-tårtan till Trelleborg 750 år, tillverkats och transporterats från Landskrona.

Har ni ingen yrkesstolthet kvar bland Trelleborgs konditorer?

Annons

Hade det varit för ungefär 15 år tillbaka så hade detta aldrig fått ske, för på den tiden fanns det yrkesstolthet och kreativitet att göra något för sin stad.

Jag vet av egen erfarenhet, att om viljan finns kan man samarbeta även om man är konkurrenter. Vilken glädje både för företagen och kunderna. Att det inte kunde lösas praktiskt tror jag inte för ett ögonblick på.

Jag tycker ni skall skämmas, ni som har och kan detta förnäma yrke.

Från en mycket besviken

I Grahn

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons