Annons
Insändare

Ju mindre av moderat politik desto bättre

Insändare • Publicerad 9 februari 2006

Bengt Gunnarsson (m) skriver i (den 3 februari) att moderaterna var ensamma om att reservera sig mot majoritetens förslag om förstärkning i skolnämnden. Detta är inte helt korrekt. Moderaterna var ensamma om sitt förslag om en neddragning inom grundskolan innebärande en minskad personaltäthet medan övriga partier åtminstone ville slå vakt om nuvarande nivå.

Moderaterna har aldrig utvecklat sina tankar om hur deras personalneddragning skulle se ut mer i detalj, det är kanske inget man har funderat över, huvudsaken var ju att spara.

Annons

Nu blev det mer pengar till skolan och moderaterna fick backa från sitt förslag. Bengt Gunnarsson säger sig då vara glad att skolan fick mer pengar så att den moderata politiken inte genomfördes, en glädje jag kan dela – ju mindre av moderat politik desto bättre.

Ska man då inte respektera de ekonomiska ramarna? Jo, men man måste som politiker också se till de konsekvenser det innebär, mänskligt men också långsiktigt ekonomiskt. Är det rimligt att i dagsläget minska lärartätheten i Trelleborgs skolor? Är ökat ekonomiskt överskott i kommunen viktigare än bibehållen kvalitetsnivå i skolan? Jag tycker inte det, men där har uppenbarligen moderaterna en helt annan uppfattning.

Mats Sjölin, vänsterpartiet Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons