Annons
Insändare

Jobbskatteavdrag för riksdagsledamöter

Av riksdagsledamöterna är det endast socialdemokraterna och kristdemokraterna som tycker att det är bra att de får jobbskatteavdrag även när deras riksdagsuppdrag upphört och de alltså inte jobbar mer.
Insändare • Publicerad 15 januari 2009

Övriga partier tycker att det är fel och vill ha en översyn av systemet.

Av de 61 riksdagsledamöter som avgick efter valet 2006 var 51 över 50 år och har minst sex riksdagsår bakom sig. Därmed har de rätt till inkomstgaranti fram till ålderspensioneringen. Alltså har de jobbat så hårt i riksdagen bör de slippa arbeta efter 50-årsåldern.

Samtidigt tycker kd att de som inte är riksdagsledamöter skall jobba tills de är 72 år. Jag läser dagligen i dödsannonser att många avlider i 70-75-årsåldern. Skulle vi övriga jobba så länge så kan staten tjäna in mycket på inbetalda pensionsavgifter utan att behöva betala ut pensioner.

Sylvia Oscarsson, ordförande för spi i Vellinge kommun
Sylvia Oscarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons