Annons
Insändare

Jo "tänk om" tågtrafiken behövs!

Insändare • Publicerad 6 februari 2006

Svar till Tänk om (den 30 januari).

Behovet av utveckling, expansion och tillväxt är i allra högsta grad väsentligt för Trelleborg. Investeringar i järnväg är viktigt för oss om vi vill vara med och dela på nyttan av dynamiken i Öresundsregionen. Utan goda kommunikationer blir det svårare att vinna konkurrensfördelar gentemot övriga satsande kommuner. Utan snabba förbindelser i form av tåg får våra ungdomar en allt svårare situation för högskolestudier på en allt besvärligare bostadsmarknad. Att ihärdigt motverka miljösatsningar av enfaldig besparingsiver är att sticka huvudet i sanden och blunda inför ansvaret att leverera gångbara system till kommande generationer.

Annons

Tåget är vida överlägset bussen avseende energiförbrukning, miljöpåverkan, säkerhet, restider och komfort. Tågen tar precis som bussarna resande från viss plats till viss plats och visst bor det säkert lika många människor längs järnvägen som längs E6. Skånetrafiken har ett ansvar och en avsikt att på optimalt sätt tillgodose våra resbehov och kommer så också att göra både med bussar och tåg. Ingenting säger att det ena transportsättet utesluter det andra.

Idén är att öka totalvolymen för kollektivresandet och investeringarna skall ha bärkraft och överleva långt in i framtiden (så också Trelleborg).

Terje Larsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons