Annons
Insändare

”Jag vill att mattanterna ska ha hårnät”

På vår skola händer det att det finns hårstrån i maten. Det är inte jättegott att äta hår. Därför föreslår jag att mattanterna ska ha hårnät för när man äter har man mer ork. Vi vill ha mat i magen i stället för hårstrån.
Publicerad 24 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Eleven Sebastian vill att kockar på alla skolor ska bära hårnät.
Eleven Sebastian vill att kockar på alla skolor ska bära hårnät.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Om vi till exempel äter spagetti och köttfärssås så händer det att det är hårstrån i maten. Spagetti och köttfärssås är ju egentligen gott.

Dessutom har man mer ork om man äter. Om man äter ordentligt kan man faktiskt få bättre betyg och mer ork under dagen så man inte kommer hem och somnar för man inte har ätit något.

Annons

Hår är inte bra för kroppen. Mat är faktiskt hästlängder bättre. Jag tycker att maten är god men den är inte god om det är hår i maten.

Därför är hårnät bra förslag för kockarna på alla skolor. Ibland kan man ha hårnät hemma också. Vissa i skolan klagar på att det är hår i maten. Det är jag och några fler.

Sebastian, Kunskapsskolan Trelleborg

Svar direkt: Hej Sebastian!

Jättebra synpunkt med hårnät. Det har vi diskuterat på elevrådet också under slutet av höstterminen. Jag ser att du tagit din skoluppgift om att skriva insändare på fullaste allvar!

Vi tar det vidare på elevrådet så får du återkoppling på ditt basgruppsråd.

Per Algback, rektor Kunskapsskolan Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons