Annons
Insändare

"Jag tycker att vi ska ha lite överseende"

Jag har gjort ett uttalande tidigare om resor med sjuktransport/färdtjänst alias Palmstadens taxi. Känner att jag måste göra ett inlägg igen.
Insändare • Publicerad 29 mars 2010

För att underlätta för alla inblandade anser jag att det finns ett enklare sätt att gå till väga med, än att bara klaga och klaga.

Jag åker själv mycket till MAS i Malmö och har sett och hört en del. Jag har råkat ut för en sur och bitter chaufför en gång, inget trevligt, men jag tänkte att nästa gång är det kanske jag som har en dålig dag, med ett dåligt beteende, jag får ha överseende med denne man.

Annons

Sen har även jag kommit för sent till mina läkarbesök, men det har ofta berott på andra resenärer som varit hindret. Chaufförerna har fått vänta länge ibland, och när det händer gång efter gång så föder det stress. När jag beställer min bil, lägger jag till lite marginal, så om något skulle inträffa hinner jag ändå. När jag sen ska hem igen, har jag full förståelse för väntetiden.

Har varit med om ett par gånger då chauffören skulle hämta en annan resenär efter mig som ej var klar. Han väntade och väntade, efter drygt en kvart kom personal ut och sa att han kunde köra, för personen var ej klar. Vad för detta med sig? Jo, stress, och åter stress. Och om det sedan skulle vara någon som inte får den hjälp den behöver, så tycker jag att man kan fråga efter namn och bilnummer, så kan rätt person få en tillrättavisning – inte hela taxirörelsen, som det är nu.

Jag tycker att vi ska ha lite överseende och sätta oss in i chaufförens situation, ingen är felfri, men vi får inte själv bidra genom att öka på stressen eller ställa för stora krav på hjälpsamhet och väntetider. Vi måste ha lite överseende ibland, då går allting mycket smidigare. Jag är tacksam att jag fått tillgång till dessa resor och jag reser med glädje varje gång, både till och från.

Kerstin Johansson - 4000

Martin Strandberg
Kerstin Johansson - 4000
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons