Annons
Insändare

Jag tror på spjutspetsskolan

Insändare • Publicerad 17 juni 2005

Jag har under det här året läst insändare som handlar om den oro som finns angående spjutspetsskolan hos pedagoger såväl som föräldrar. Jag har all respekt och full förståelse för alla oroliga tankar som finns hos er som har barn och ungdomar i Trelleborgs skolor och förskolor eller som arbetar inom verksamheten.

Jag är själv processledare och har under min utbildning haft flera av era undringar och frågor, men jag har aldrig tappat tron på att spjutspetsskolan och framförallt mentorskapet är något väldigt bra för både personal, barn och föräldrar. Nu när alla pusselbitar börjar falla på plats, så är jag än mer övertygad om att det här blir bra. Ingen förändring är smärtfri och en process har inte alltid tydliga svar och riktlinjer utan förvirring och fundersamhet är en del av processen.

Annons

Som pedagog och tänkande människa känner jag mig sårad och påhoppad av uttalande som antyder eller i klarspråk talar om att vi processledare skulle vara hjärntvättade av Barbro Melander.

När ni riktar er kritik mot den nya skolan med dessa ord, så sårar ni många av era medmänniskor, som har lagt ner tid och tanke på att förbättra skolan/förskolan i Trelleborg. Tänk på att den större delen av oss processledare, själva har barn i Trelleborgs skolor/förskolor.

Även vi är föräldrar till barn, som ska ha mentorer, som de kanske inte träffar dagligen eller som delas in i nya klasser. Vi pedagoger som är processledare och våra kollegor fördelar inte barnen på mentorer genom "lottdragning" eller liknande. Den fördelningen är resultat av ett gediget förarbete. Jag ber er ha tilltro till oss som processledare, pedagoger och föräldrar. Jag tror på spjutspetsskolan både som processledare, pedagog men framförallt som förälder.

Carola Sjögren, Modeshögsskola

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons