Annons
Insändare

Jag tar enbart parti för ”Mitt parti”!

Tänk om alla kunde med stolthet säga att – Jag röstar på ”Mitt parti”!
Publicerad 27 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Mitt parti” ska ta fram en helt ny Sveriges Rikes Lag. Den vi har i dag är snart 290 år gammal och väcker ett löjenas skimmer. Vi behöver en helt ny fräsch lag i form av en käck liten app, lätt och lagom lätt att klicka på, skriver Anders Granlund.
”Mitt parti” ska ta fram en helt ny Sveriges Rikes Lag. Den vi har i dag är snart 290 år gammal och väcker ett löjenas skimmer. Vi behöver en helt ny fräsch lag i form av en käck liten app, lätt och lagom lätt att klicka på, skriver Anders Granlund.Foto: MAXIM THORE

Å vilket är det då, frågar någon nyfiken och nyfikad nyfiket?

Svaret blir enkelt, det är ”Mitt parti” förstås.

Annons

OK, varför röstar du på ”Mitt parti”?

Jaså röstar du också på ”Mitt parti”!

Va bra för i ”Mitt parti” så tänker vi bara på mig medan man i alla andra partier bara tänker på sig själva.

I ”Mitt parti” strävar vi efter att alla ska ha det lika bra som jag har det. På något sätt känns det som mer rättvist när alla till slut har det riktigt bra, men inte mycket bättre än vad jag har det förstås.

I ”Mitt parti” förkommer inte heller giriga, oförnuftiga och välbetalda förtroendevalda.

I ”Mitt parti” tänker vi omplacera alla trögtänkta bokstavsträlar till byråkrater, så att de får känna på hur det är att jobba utomhus, där den reella verkligheten finns. Speciellt Hedvägen 185.

”I ”Mitt parti” förkommer inte heller giriga, oförnuftiga och välbetalda förtroendevalda.”
Anders Granlund

Jag vet också att ”Mitt parti” ska ta fram en helt ny Sveriges Rikes Lag. Den vi har i dag är snart 290 år gammal och väcker ett löjenas skimmer.

Vi behöver en helt ny fräsch lag i form av en käck liten app, lätt och lagom lätt att klicka på. Det är bara ”Mitt parti” som gjort den insikten. Märkligt! Befintliga och fientliga partier har bara bråkat om makten. ”All offentlig makt utgår från folket” säger de och läser innantill, men sedan vet ingen på rak arm var makten har tagit vägen.

Det är väl för fanken folket som ska ha makten, med tillägget att den ena hälften inte får köra över den andra hälften och att styret måste respektera minoriteter såsom samer, bönder och någon enstaka halvfinne, den senare har kanske rätt och alla andra fel? Därav ”Lag (2021:890) om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden”.

Har de folkvalda inte haft egna ögon att se med och minst två fungerande hjärnceller att tänka med? Det är riksdagen som fastställer lagen. Är det bara regeringen som ska vara kreativ?

Annons

Och folk känner tydligen inte till begreppet ”Weimarrepubliken”!

Jag säger som folk säger när något börjar barka åt skogen, det är ”för jävligt”!

Anders Granlund

Annons
Annons
Annons
Annons