Insändare

”Jag ser inget behov av ett nytt parti i Trelleborg”

Svar till Jerry Larsson, ordförande Demokratipartiet Trelleborg (debatt den 2 maj).
Publicerad 8 maj 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraterna klarar att hantera oppositionsrollen och partiet är säkert redo att ta över när tillfälle ges, senast efter valet 2026, menar skribenten.
Socialdemokraterna klarar att hantera oppositionsrollen och partiet är säkert redo att ta över när tillfälle ges, senast efter valet 2026, menar skribenten.Foto: ADAM IHSE / TT

Det mesta av det du beskriver är ju helt rätt, men du glömmer att det faktiskt finns ett parti som pekat på alla de brister som finns i nuvarande styre. Det finns inget behov av ett nytt parti. Socialdemokraterna klarar att hantera oppositionsrollen och partiet är säkert redo att ta över när tillfälle ges, senast efter valet 2026.

”Det mesta av det du beskriver är ju helt rätt, men du glömmer att det faktiskt finns ett parti som pekat på alla de brister som finns i nuvarande styre.”
Jan-Erik Andersson, Trelleborg

Jag saknar partibeteckning i min insändare, men som nyinflyttad till Trelleborg har jag börjat se hur den politiska strukturen ser ut och konstaterat att Sverigedemokraterna sitter i förarsätet, trots ett moderat kommunalråd. Den politik som nuvarande majoritet bedriver är inte den som jag vill ha, jag vill ha en politik där vi tar hand om varandra, där alla har lika värde oavsett vem du är. Att vi satsar våra resurser på vård, skola och omsorg om våra äldre. Eftersom politik för dessa prioriterade frågor drivs av ett nuvarande parti finns det inget behov av ett nytt parti i Trelleborg.

Jan-Erik Andersson, Trelleborg