Annons
Insändare

Jag litar inte längre på ”styrets” kompetens att leda kommunen

Det har nu gått en tid och avgångskraven på det nya ”styret” duggar tätt. Man måste fråga sig hur ni i fortsättningen skall kunna se trelleborgarna i ögonen på gator och torg utan att bli generade?
Publicerad 16 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur mycket arbete och knipsluga diskussioner har inte arvodesfrågan resulterat i innanför rådhusets fasad, skriver signaturen HB.
Hur mycket arbete och knipsluga diskussioner har inte arvodesfrågan resulterat i innanför rådhusets fasad, skriver signaturen HB.Foto: Tomas Nyberg

Ja, jag menar er ledande politiker med Ann Kajson Carlqvist i täten som mot trelleborgarnas olika protester försökte höja styrets egna löneförmåner till otillbörliga nivåer utan att rodna eller ens göra det förståeligt. Tvärtom visade ni – sittande tillsammans vid samma bord i rådhuset och leende mot medborgarna – hur ni i samråd planerade att i i smyg försöka påverka arvodesgruppens ordförande i hans pågående arbete.

Hur mycket arbete och knipsluga diskussioner har inte detta arbete resulterat i innanför rådhusets fasad. I stället för att arbete med ert huvudsakliga uppdrag – för Trelleborgs bästa – försökte ni påverka arvodesgruppen bakvägen trots att ni borde insett att det var fel och inkompetent. Svaret är enkelt, en lägre arvodesnivå var farligt nära och här gällde det att mota Olle i grind. Något som har rubbat mitt förtroende för er opartiskhet och er omdömesförmåga. Ni skulle naturligtvis hållit er borta från den demokratiskt valda arbetsgruppens arbete och inväntat deras förslag och i stället värnat kommunallagen som ett viktigt och ovillkorligt styrande dokument i er tjänst.

”Något som har rubbat mitt förtroende för er opartiskhet och er omdömesförmåga.”
HB
Annons

Ni tog inte debatten med väljarna och deras protester utan svarade i media med diverse krystade förklaringar om hur mycket ansvar, utveckling och jobb det innebar att leda verksamheten. Visst, det innebär ett stort ansvar att leda en kommun men hur skall jag kunna lita på er förmåga att styra Trelleborg i fortsättningen när allt arbete – med att leda kommunen – ställdes åt sidan för att i stället handla om löner och förmåner till er själva. Och det bara fortsätter!

I dessa allvarliga tider hade vi behövt en ledning att luta oss mot och inte en kommunledning i kollision med sina väljare.

Ni har skapat en ohållbar väg som kantas av misstroende och tvivel på er förmåga – något som inte kommer att blåsa över inom den närmaste tiden eller ens de kommande åren.

HB

Annons
Annons
Annons
Annons