Annons
Insändare

Jag kämpar för ett rättvist samhälle

Svar till Torbjörn Olsson (den 25 juni).
Insändare • Publicerad 15 juli 2013


Nu var det inte jag som började skriva om tjuvaktighet, utan du kallade mig och allt du tycker är kommunistiskt för just detta. Jag försökte förklara meningen med kapitalismen med Strindberg, men det tolkade du som att arbetaren minsann också har möjlighet att vara tjuv. Du missar poängen. Jag vill inte som du säger att det skall vara någon som alltid skor sig på någon annan. Jag kämpar för ett rättvist samhälle.

Jag tycker det är fel som i dag att de som arbetar betalar mindre skatt än de som inte arbetar som pensionärer, sjuka och arbetslösa. Jag tycker det är fel som i dag att ju mer du tjänar desto mer får du i jobbskatteavdrag. 


Annons

Att som Torbjörn nöja sig med att det alltid har varit orättvist och att sjukvården funkar bra i Sverige i jämförelse med USA, är märkligt. Vården fungerar inte i dag i Sverige. Torbjörns svar att det minsann är värre i USA, för att där har man inte råd med vård för alla, är ett dåligt argument för privat vård i Sverige. Det får mig bara att vilja ställa en fråga till dig: hur lång tid tror du det tar innan vi har det som i USA? Det är frågan som du måste ställa dig! 


Du skriver om murar och om att folk vill fly. Till USA skeppade de slavar och i Korea och Israel är det inte kommunister som byggt murar. Pol Pot är också intressant. Vems vän var det? Läs lite historia och kolla på vilken sida USA och Sveriges regering stod under den tiden och vem som stödde Pol Pot? Risken är att du kommer bli besviken! Du kommer snart att se att jag inte, även om du tillskriver mig alla kommunistiska hemskheter, stod på den sidan.Vidare önskar jag att Torbjörn funderar lite på sin titel politiskt obunden. Var det inte just sådana som du som gjorde maktmissbruk inom både höger- och vänsterländer i historien möjliga? För mig är tiga att hålla med. Men gillar du slavhandel och israelisk ockupation, så visst. Gillar du att riskkapitalister tjänat pengar på sjuka och utbildning i Sverige, så visst. Gillar du att EU är lagstadgad högerpolitik, så visst. 

Jag är inte nöjd som du med att folk alltid har skott sig på andra. Jag vill ha ett rättvist och bättre samhälle. Jag är inte nöjd med att kvinnor tjänar sämre än män. I stället är jag skitsur på det. Och om jag får gissa tror jag att vi är fler som tycker det är viktigt att framtidens samhälle blir rättvisare än som du tycker att det skall vara som det alltid varit, orättvis.

Så länge jag lever vill jag i alla fall kämpa för fred, rättvisa och socialism.Nilla Olsson
Dennis Andersson,Kommunistiska Partiet
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons